Locurile cu un grad ridicat de infectare
Sanatatea noastra este pe primul loc, iar cateodata fara a avea toate informatiile, ne putem imbolnavii in locurile in care ne asteptam cel mai putin. Trebuie sa avem intotdeauna grija indiferent de locul in care ne aflam. Fie ca facem o vizita la doctorul de familie, fie ca suntem la o cafenea sau un restaurant, este recomandat sa fim precauti.
Unitati de alimentatie publica
In aceasta categorie se incadreaza:
- restaurantele clasice
- cafenelele
- restaurantele de tip fast-food
- simigerii
- cantine
- fabrici de produse culinare
- baruri
- gogoserii
Fluxul mare de clienti, de alimentre si preparate, dar si depozitarea incorecta poate crea un focar de infectie. Acestea sunt si motivele pentru care aceste locuri sunt obligate prin lege sa aiba un contract cu o firma de deratizare, dezinfectie si dezinsectie, care sa efectueze servicii periodice pentru a evita imbolnavirea clientilor.
Unitati medicale
Evident aceste locuri prezinta un nivel foarte inalt de infectare deoarece aici se aduna toate persoanele bolnave, iar in lipsa unei curatenii profesionale cu solutii specializate realizate periodic pot aparea focare de infectie. In aceasta categorie intra spitalele, cabinetul doctorului de familie, spitalele si la cabinetele private, dentististii si unitatiile in care se iau probe de sange.
Alte locuri cu un grad ridicat de infectare sunt locurile in care se lucreaza cu mancare, indiferent de originea acesteia, locurile in care se produc alimente, locurile in care se produc medicamente si locurile in care se lucreaza cu substante chimice periculoase.
Serviciile de dezinfectie Cluj sunt menite sa previna si sa combata bacterile, virusii si ciupercile periculoase. Echipamentele si solutiile folosite sunt aprobate si avizate de catre Ministerul Sanatatii in conformitate cu standardele internationale.
|